"Bir Devlet ki! Gümrük işlerini, vergilerini, ülkenin ve milletin ihtiyaçlarına göre düzenlemekten alı konulmuştur. Böyle bir devlete elbette bağımsız devlet denemez."

Serdar KESKİN

Serdar KESKİN, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda 28 yıl çalıştıktan sonra Ocak 2002 yılında emekli oldu. 2003 yılından itibaren kendi kurduğu gümrük müşavirliği şirketinde Gümrük Müşaviri olarak meslek hayatını sürdürmektedir. Vefa Lisesi Eğitim Vakfı Kurucu Üyesi ve halen Vakıf Başkan Vekilidir.

KESKİN, 1976’dan bu yana Emin Ongan Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde Korist, Solist ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak müzik çalışmaları yapmıştır. Üç dönem B.J.K. Divan Başkanlık Kurulu ve geçici Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. 1966-1986 yılları arasında 20 yıl voleybol hayatını sürdürmüş olup, bu sürenin 11 yılı B.J.K. Voleybol Takımı’nda Sporcu ve Takım Kaptanı olarak geçmiştir. Türkiye Voleybol Vakıf Kurucu Üyesi olup, Yönetim Kurulu Üyeliği ve iki dönem Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği'nde üç dönem Başkan Vekilliği, dördüncü dönem Yönetim Kurulu Başkanı' olarak görev yapmaktadır. İstanbul Ticaret Odası'nın 25.No'lu Gümrük Müşavirleri Komitesi Meclis Üyesidir. Serdar KESKİN, Zeynep Özlem KESKİN ile evli olup, Kamuran Öykü KESKİN adında bir kız çocuğu vardır.

BAŞKANIN MESAJLARI