"Bir Devlet ki! Gümrük işlerini, vergilerini, ülkenin ve milletin ihtiyaçlarına göre düzenlemekten alı konulmuştur. Böyle bir devlete elbette bağımsız devlet denemez."

Gümrük Müşavirleri 109. yaşlarını kutladı

Görüntülenme: 147
Tarih: 13.06.2018 18:39:11

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD) düzenledikleri Geleneksel İftar Yemeğinde mesleklerinin 109. yaşını bin dörtyüz davetli ile kutladı.



Gümrük Müşavirleri 109. yaşlarını kutladı



İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD); WOW İstanbul Hotel’de düzenledikleri “Geleneksel İftar Yemeği”nde mesleklerinin 109. Yaşını, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın üst yönetiminin, İTO Yönetiminin, çok sayıda gümrük müşavirinin, iş dünyasının ve STK temsilcilerinin katılımıyla kutladı.



Gümrük Müşavirlik Mesleğinin 109. yılının kutlandığı gecede bir konuşma yapan İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD) Başkanı Serdar Keskin, gümrük müşavirlerinin, yüz binden fazla çalışanıyla gümrük işlemlerinin %91’ni gerçekleştirdiğini belirtti. Yüzdokuz yıllık meslek tarihlerinin yazılı ve görsel eserlerini “Gümrük Müşavirleri Müzesi”nde sergilediklerini de dile getiren İGMD Başkanı Keskin, kurdukları müzenin dünyada ilk ve tek olduğunu belirtti. Gümrüklerin sadece gümrük işlemlerinin yapıldığı yerler olmadığı dile getiren İGMD Başkanı Serdar Keskin, “Gümrükler insan, hayvan sağlığının, çevrenin ve doğanın korunması, ülke güvenliğinin sağlanması, rekabet gücünün arttırılması için de çalışıldığı yerlerdir. Bu nedenle düzenlediğimiz milyonlarca beyannamede bu unsurlara dikkat ediyor, ülkemizin dış ticarette büyümesi için hassasiyetle ve etik çerçevesinde çalışıyoruz. Bunlar bizim kırmızı çizgilerimiz. Ayrıca mesleğimizin 109 yıllık tarihinde büyük önem taşıyan, Türkiye Cumhuriyetini kuran, bu güzel Yurdumuzu bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de saygı ve minnetle anıyorum. En büyük teşekkürümde Ulu Önder içindir.” dedi.





Haberin orjinali için TIKLAYINIZ


Son Yüklenen Diğer Basında İGMD