"Bir Devlet ki! Gümrük işlerini, vergilerini, ülkenin ve milletin ihtiyaçlarına göre düzenlemekten alı konulmuştur. Böyle bir devlete elbette bağımsız devlet denemez."

Ordino (Yük Teslim Talimat Formu) Hakkında

Tarih: 17.01.2022 12:04:00 - Görüntülenme: 1428

Derneğimizin Gümrükler Genel Müdürlüğü’ne muhatap 25.05.2021 tarih, 2021/1947-BU sayı ve "Ordino (Yük Teslim Talimat Formu)" konulu yazısı ile cevabi yazı ilişikte bilgilerinize sunulmuştur.

Söz konusu yazıda; 2000’li yıllardan bugüne sorunun ortaya konduğu talimat ve yazışmalara yansıyan Gümrük İdarelerinin taşınan yükün fiziki teslim yükümlüsü olmadığı, Ordino (Yük Teslim Talimat Formu) olmaksızın eşyanın teslim edilmemesi uygulamasının özel hukuk alanına girdiğini açıklayan bir yazı olup eşyanın geçici depolama yerlerinden fiziki teslimi hususunda bir mevzuat çalışması yapılacağı da belirtilmiştir.

Haber Dökümanları

Son Yüklenen Diğer Haberler