"Bir Devlet ki! Gümrük işlerini, vergilerini, ülkenin ve milletin ihtiyaçlarına göre düzenlemekten alı konulmuştur. Böyle bir devlete elbette bağımsız devlet denemez."

Ulaştırma ve Lojistik Meclisi Webinarı Hakkında

Tarih: 2.02.2023 15:45:00 - Görüntülenme: 738

Tüm AB ülkelerinde 01 Mart 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek yeni uygulama olan ICS2 kısa adıyla bilinen “İthalat Kontrol Sistemi” gereği Türkiye’den hava yoluyla gönderilen tüm gönderilerin tabi tutulacağı yeni kurallar uygulamaya girecektir. Bu bilgiler mallarla birlikte verilmiyorsa, ayrıntıları elde edene kadar gönderiler ertelenerek ürünler beklemek zorunda kalabilir. Bahse konu gereklilikler 01 Mart 2024 itibariyle KARAYOLU, DENİZYOLU ve DEMİRYOLU ile yapılan gönderileri de kapsayacaktır: Nakliyeci firmaların yeni kurallar gereği alacağı ve ileteceği bilgilere aşağıda bazı örnekler verilmiştir. Bu bilgiler için uygulama başlamadan önce üyelerimizin kendi müşterilerini uyarmalarının faydalı olacağı mütalaa edilmektedir.  

·       Gönderideki her bir ürün için en az altı haneli Uyumlaştırılmış Sistem (GTİP) kodu;

·       Gönderideki her bir ürün için doğru ürün tanımı;

·       Alıcının Ekonomik Operatör Kayıt ve Tanımlama (EORI) numarası.

Yukarıda yer alan İthalat Kontrol Sistemi (ICS2) ve Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS) konularında bilgilendirme yapılması amacıyla 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ücretsiz ve herkese açık bir Webinar düzenlenecek olup, konuyla ilgili bilgi alınması amacıyla aşağıdaki link üzerinden katılım sağlanabileceği üyelerimizin bilgisine sunulur. 


Son Yüklenen Diğer Haberler